Frityrpocherade ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frityrpocherade ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 0

Recept: 289 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 46 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Culinary Apprentice" under bilden.

  1. Hetta upp olja till 180°C.
    Läs mer > Så friterar man.
  2. Knäck ägg i skålar.
  3. Häll försiktigt ner ett ägg i taget i het olja. Forma till äggvitan med två träslevar. Låt steka cirka 3 minuter.
  4. Ta upp med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och servera.

Kockens kommentar

Man kan pochera ägg i vatten eller i olja. Poängen med att fritera i olja kan diskuteras.

Passar till

Pocherade ägg i vatten

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem