
Classic Pecan Pie, amerikansk pekannötspaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 1015

GBR (GI) / port: 8
Recept: 8123 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 19%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Vaniljglass 8.0 dl 18%
el. vispgrädde 6.0 dl Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )
Se film, klicka "Food Wishes" under bilden.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Nötterna skall inte hackas. Mängd nötter skall vara så att det mer än väl fyller ett lager på pajen. Riv apelsinskal om sådan önskas.
- Pajbotten: Tillred en pajdeg och förgrädda den enligt eget önskemål. Se alternativ via länk nedan. Vi valde en osötad pajdeg för att fyllningen i sig är väldigt söt > Pâte brisée, fransk pajdeg med ägg. Låt pajbotten svalna.
- Rosta nötterna i ugnen cirka 8 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna.
- Fyllning: Lägg alla fyllningsingredienserna utom ägg i en kastrull (även apelsinzest). Värm på så att allt smälter samman under omrörning. Ta av när det kokar och bubblar sig. Låt svalna i minst 10 minuter.
- Vispa ihop äggen i en bunke. Tillsätt försiktigt avsvalnad sockersmet under vispning, först lite i taget.
- Grädda: Bred ut nötterna på pajen. Häll på fyllningen. Rör om lite försiktigt, se till att alla nötter blir täckta med smet. Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut. Kontrollera att smeten stelnat. Om inte, sätt in pajen en stund till i ugnen.
- Servera med glass eller vispad grädde.