Classic Pecan Pie, amerikansk pekannötspaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 8

Tillbehör:

 

Vaniljglass

8.0 

dl

el. vispgrädde

6.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Classic Pecan Pie, amerikansk pekannötspaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 1015

GBR (GI) / port: 8

Recept: 8123 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 19%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 303 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Vaniljglass 8.0 dl 18%

el. vispgrädde 6.0 dl Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )

Se film, klicka "Food Wishes" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Nötterna skall inte hackas. Mängd nötter skall vara så att det mer än väl fyller ett lager på pajen. Riv apelsinskal om sådan önskas.
  3. Pajbotten: Tillred en pajdeg och förgrädda den enligt eget önskemål. Se alternativ via länk nedan. Vi valde en osötad pajdeg för att fyllningen i sig är väldigt söt > Pâte brisée, fransk pajdeg med ägg. Låt pajbotten svalna.
  4. Rosta nötterna i ugnen cirka 8 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna.
  5. Fyllning: Lägg alla fyllningsingredienserna utom ägg i en kastrull (även apelsinzest). Värm på så att allt smälter samman under omrörning. Ta av när det kokar och bubblar sig. Låt svalna i minst 10 minuter.
  6. Vispa ihop äggen i en bunke. Tillsätt försiktigt avsvalnad sockersmet under vispning, först lite i taget.
  7. Grädda: Bred ut nötterna på pajen. Häll på fyllningen. Rör om lite försiktigt, se till att alla nötter blir täckta med smet. Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut. Kontrollera att smeten stelnat. Om inte, sätt in pajen en stund till i ugnen.
  8. Servera med glass eller vispad grädde.

Kockens kommentar

Detta är en mäktig paj, så den kan med fördel delas i fler än 8 bitar. Pecan Pie är en klassisk amerikansk nöttårta, där pekannötterna odlas. Läs mer > Klicka på ingrediens pekankärnor.

Passar till

Pâte sucrée, söt fransk pajdeg

Söt pajdeg till efterrättspaj

Klassisk svensk pajdeg med vatten

Proffsets krispiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg med ägg

Superenkel glutenfri pajdeg

Snabb pajdeg till matpaj

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem