Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1946 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Cookingguide" under bilden.
- Halvera kastanjerna och koka dem med skal i cirka 20 minuter. Skala dem. Kastanjerna mörknar lite tack vare färgämnet i skalet.
- Värm upp socker och vatten så att sockret löser sig. Ta med urskrapad stång med skida om vaniljsmak önskas.
- Mixa kastanjer med sockervattnet.
- Smaksättning: I stället för vanilj kan smeten smaksättas med en skvätt rom, konjak, eller whisky. Lite flingsalt balanserar upp sötman.
- Vispa grädde. Häll upp i glas och toppa med vispad grädde.
Kockens kommentar
Detta är en mäktig efterrätt, servera gärna mindre portioner. Läs mer om kastanjer, klicka på ingrediensen. Osötad kastanjepuré kan också användas som till tillbehör till mat, se recept via länk nedan.Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)