Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1162 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 243 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min )

  1. Skala potatisen.
  2. Lägg i kallt saltat vatten och koka den mjuk. Häll av vattnet.
  3. Värm under tiden mjölk i en kastrull.
  4. Stöt potatisen grovt och rör i mjölk, ost, smör och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Stompa ("stampa", eng. stomp, stamp) är ett gammalt begrepp för potatismos. Potatisen "stampas" i jämn takt med potatisstöt och innehåller vanligen små klumpar av omosad potatis. Jämför jazzmusikens stomp = kraftigt stampande i hastigt tempo med markerad rytm. Stomp kunde förr även vara namn på (råg-)limpa, surdegsbröd. Då i bemärkelsen stomp = stump. Läs mer > Så kokas potatis. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem