
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 0
Recept: 715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så panerar man > Äts ej
Så friteras ost > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Baking with Edna" under bilden.
- Värm olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Låt mozzarillabollarna rinna av i durkslag.
- Dubbelpanera (se kommentar): Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Vänd/rulla först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd/rulla i ströbröd. Låt torka 5-10 minuter så fäster paneringen bättre. Paneringen skall vara heltäckande. Var aktsam om paneringen, hål i paneringen medför att osten när den smälts i frityroljan lätt rinner ur sitt skal ner i oljan.
- Fritera: Lägg i bullarna med hålslev och fritera någon minut tills gyllenbruna och krispiga.
- Ta ur och lägg på galler eller hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
- Fritera persilja om så önskas. Se dito recept.
- Servera snarast gärna med god sylt, till exempel fikonmarmelad.
Kockens kommentar
Mozzarelline är små mozzarellakulor stora som minitomater. Läs mer > klicka på ingrediensen. Man kan också skära vanlig mozzarella i kuber. Friterad ost förekommer i många varianter. Läs mer > Så friteras ost. Frityrsmet fungerar sällan bra, risken för att osten rinner ur skalet ökar. Frityrsmeten måste vara tjock och sammanhängande.Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Ost med panering och fettupptag väger tillagad 19 gram per styck, varav panering 38%. Energimängd 60 Kcal, varav 47% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.