Franska churros, krispiga bakverk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 30

Vattenreduktion

-1.8 

dl

Om vattenförändringar >

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Franska churros, krispiga bakverk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3486 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 23%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 36 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vattenreduktion -1.8 dl Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Bon Apppétit" under bilden.

  1. Chokladsås: Lägg alla ingredienser utom choklad i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta av från värmen. Smält chokladen i såsen.
  2. Chouxdeg (läs mer > Om chouxdeg): Skär smör i mindre bitar, lägg i kastrull. Tillsätt vatten, mjölk, socker, kanel och vanilj.
  3. Smält försiktigt smöret på svag värme. När det väl löst sig i vätskan, kokas den snabbt upp. Sänk eller stäng av värmen. Rör ner degen till slät och mjuk deg. Låt svalna något (< 60°C) så att inte äggen koagulerar vid inbladning.
  4. Blanda in ett ägg i taget och rör ut ordentligt. Fyll smeten i spritspåse med tyll.
  5. Fritera: Hetta upp olja i kastrull till 180°C. Vidta försiktighetsåtgärder, läs mer > Så friterar man. Fritera i omgångar.
  6. Spruta/spritsa ut ungefär 15 centimeter långa strängar ner i oljan. Fritera tills de är gyllenbruna i 6-8 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  7. Ta upp med hålslev, doppa dem i sockret.

Kockens kommentar

Det går bra att bara smälta choklad enligt egen smak. Smaksättning likaså av deg och socker likaså. I stället för vaniljstång kan vaniljsocker användas. Churro är ett spanskt-portugisiskt bakverk som vanligen tillreds på enklare sätt. Se recept > Spanska churros. Läs mer om churro och andra chouxbakelser > Om chouxbakelser..

Fettupptag av frityrolja i churrosen är ringa, på grund av redan hög fetthalt i smeten (läs mer > Om fettupptag).

Vattenupptag: Drygt 60% av vattnet (inkl. i mjölk) dunstar bort vid fritering (läs mer > Om vatten­förändring).

Alternativ

Chouxdeg

Spanska churros

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem