Spanska churros
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 20

Så friterar man >

 

 

Vattenreduktion

-3.0 

dl

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spanska churros

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 18%

Kolhydrater: 59%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 30 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friterar man > Äts ej

Vattenreduktion -3.0 dl -0%

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Allrecipes, churro" under bilden.

  1. Deg: Sikta eller häll mjölet i en bunke.
  2. Häll vatten i en kastrull. Tillsätt salt och bakpulver och rör om. Tillsätt olivolja. Koka upp och häll det över mjölet. Blanda väl samman till fast massa (se kommentar). En degblandare är bra hjälpmedel.
  3. Fyll en degspruta med fast massa, eller en sprits med en lösare massa.
  4. Häll ut socker, gärna grovkornig sådan, på ett fat. Blanda med kanelpulver eller vanillin om så önskas.
  5. Fritera: Hetta upp olja i kastrull till 180°C. Vidta försiktighetsåtgärder, läs mer > Så friterar man. Fritera i omgångar.
  6. Spruta/spritsa ut 15-20 centimeter långa strängar ner i oljan. Fritera tills de är gyllenbruna i 5-8 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  7. Ta upp med hålslev, doppa dem i sockret.

Kockens kommentar

I filmen anges att man skall använda en degpump för att pressa strängar, vilket kan vara svår att hitta i butik. Gör i stället degen lite lösare och spritsa strängar. Fluffigare churros får man med chouxdeg, se recept via länk nedan > Franska churros. Spanjoren doppar gärna churrosen i en kopp varm choklad.

Fettupptag av frityrolja i churros är betydande, 30% av energin (läs mer > Om fettupptag).

Vattenreduktion: Drygt 60% av vattnet dunstar bort vid fritering. Avdunstning höjer övriga näringsämnenas relativa andelar (vikt%), särskilt i vattenrika smeter. Utan reduktion är Kcal/100g = 271 (mot 432 i verkligheten) och andelen kolhydrater 40% (mot 59% i verkligheten) i detta recept. Läs mer > Om vattenförändringar.

Alternativ

Franska churros

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem