
Pommes de terre Dauphine, friterad fin potatismos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1672 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hålslev > Äts ej
Om chouxdeg > Äts ej
Om chouxbakelser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 30 min )
Se film, klicka på "Marmiton" under bilden.
- Förbered: Skala och förkoka potatis. Mosa.
- Häll vatten i en kastrull och smält smör i densamma.
- Tillsätt mjöl och rör om kraftfullt till en jämn och ganska fast deg.
- Tillsätt ägg och rör om ordentligt till fin smet. Blanda med mosad kokt potatis. Forma som ägg.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Fritera i omgångar, inte för många i taget. Fritera 3-5 minuter tills gyllenbruna och krispiga. Ta upp med hålslev och lägg över på galler eller hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt. Servera.