Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 682

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3171 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 75%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Kör ägg och miso till slät massa i matberedare eller med mixerstav.
- Tillsätt 3/4-delar av oljan, lite i taget under mixning, tills en fyllig sås bildas.
- Mixa ner hälften av limejuicen.
- Rör ner för hand resten av oljan. Smaka av med socker, limejuice och chiliflingor. Kan också smaksattas med lite sichuanpeppar, finskuren salladslök eller gari (inlagd ingefära).
Kockens kommentar
Det går också bra att använda mörk miso, som kan smaksättas med mörk sesamolja och finhackad ingefära som stekts med en gnutta apelsinskal. Ljus misomajonnäs används som annan majonnäs till fisk och grönsaker, lämpligtvis till asiatisk mat. Mörk passar till kötträtter. Mycket god umamibomb, väl värd att prova. Läs mer > Om umami.Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)