
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 47%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
På tartarers vis > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Julia Child
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg, låt kallna och separera gula från vita.
- Finhacka gurka, kapris och örtkryddor.
- Mosa gulorna i en skål tillsammans med senap och salt till en mycket fin pasta. Om äggulorna inte finfördelade och fria från klumpar absorberar de inte oljan ordentligt.
- Vispa ner olja droppvis i början tills såsen tjocknat, sedan lite mer i taget. Tunna ut med citronjuice eller vinäger vid behov.
- Krama finhackad gurka och kapris till en boll i handduk eller hushållspapper och pressa ut all saft. Vispa ner lite i taget i såsen och sedan finhackade örtkryddor. Om man vill kan man finhacka äggvitan och tillsätta detta. Smaka av.
Kockens kommentar
Detta är en variant av remouladsås, men tillredd på kokta ägg i stället för färska. Kokta äggulor binder också olja med karaktäristisk konsistens och smak. Läs mer > Om majonnässåser. Såsen används som remouladsås till fisk, kallt kött och kalla ägg.Alternativ
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)