
Fondue Savoyarde, ostfondue från Savoyen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 34
Recept: 4189 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 15%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ostfondue > Äts ej
Om köttfondue > Äts ej
Fonduegryta > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skär brödet i 4-5 centimeters bitar. Det får gärna ligga och torka ihop ett tag och behöver inte vara purfärskt.
- Skär osten i mindre bitar. Lägg i kastrull och tillsätt vin. Värm upp sakta på medelvärme. Smaka av med muskot, peppar och annat enligt eget önskemål. Tillsätt kirsch mot slutet. Blanda väl. Akta så att det inte bränns vid. Är såsen för tunn tillsätts lite stärkelsemjöl som får koka med i några minuter.
- Servera.