
Sauce Chivry, vitvinssås med dragon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 2
Recept: 941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vinsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Julia Child
Tillagning (30 min )
- Grundsås: Tillred velouté, béchamel eller gräddsås. Se separata recept via länk nedan.
- Finhacka lök och bladkryddor.
- Essens: Lägg i en kastrull vin/vermouth, finhackad lök, och finhackad dragon (persilja, körvel). Låt koka sakta så att vinet kokar ner tills endast 1/5-del återstår.
- Sila ner essensen och pressa ur all vätska. Låt sjuda på svag värme 2-3 minuter.
- Ta kastrullen av värmen. Rör ner smör och finhackad dragon (örtkryddor) innan servering.
Kockens kommentar
Sauce Chivry är en klassisk fransk veloutésås (ljus grundsås) smaksatt med vin eller vermouth, dragon, eller dragon plus körvel och persilja. Kan även tillredas på en béchamel eller gräddsås (sauce suprême).Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)