Sauce Chivry, vitvinssås med dragon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om vinsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Chivry, vitvinssås med dragon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 2

Recept: 941 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vinsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning (30 min )

  1. Grundsås: Tillred velouté, béchamel eller gräddsås. Se separata recept via länk nedan.
  2. Finhacka lök och bladkryddor.
  3. Essens: Lägg i en kastrull vin/vermouth, finhackad lök, och finhackad dragon (persilja, körvel). Låt koka sakta så att vinet kokar ner tills endast 1/5-del återstår.
  4. Sila ner essensen och pressa ur all vätska. Låt sjuda på svag värme 2-3 minuter.
  5. Ta kastrullen av värmen. Rör ner smör och finhackad dragon (örtkryddor) innan servering.

Kockens kommentar

Sauce Chivry är en klassisk fransk veloutésås (ljus grundsås) smaksatt med vin eller vermouth, dragon, eller dragon plus körvel och persilja. Kan även tillredas på en béchamel eller gräddsås (sauce suprême).

Tillhörande recept

Velouté - ljus grundsås

Béchamel - vit grundsås

Sauce suprême - gräddsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem