Stekt grön sparris
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 59
            Kcal / portion: 25
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 99 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Dishin´ with Di, Roasted asparagus"
under bilden.
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Skär av torra ändar på sparrisen.
 - Lägg sparrisen på en ugnsplåt. Häll på lite matolja och rör om så att olja kommer till runt om. Salta och peppra.
 - Sätt in i ugnen i 20-25 minuter tills mjuka, men fortfarande lite krispiga.
 - Servera, till exempel som tillbehör till stekt kött.
 
Alternativ: Hetta upp matolja och/eller smör i stekpanna. Stek sparrisen runt om i cirka 5 minuter tills de fått lite brun färg.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)