
Stekt grön sparris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 25

GBR (GI) / port: 0
Recept: 99 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Dishin´ with Di, Roasted asparagus"
under bilden.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär av torra ändar på sparrisen.
- Lägg sparrisen på en ugnsplåt. Häll på lite matolja och rör om så att olja kommer till runt om. Salta och peppra.
- Sätt in i ugnen i 20-25 minuter tills mjuka, men fortfarande lite krispiga.
- Servera, till exempel som tillbehör till stekt kött.
Alternativ: Hetta upp matolja och/eller smör i stekpanna. Stek sparrisen runt om i cirka 5 minuter tills de fått lite brun färg.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)