Potatissufflé, rotfruktssufflé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så vispas ägg >

 

 

Så lagas suffléer >

 

 

Så ugnslagas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatissufflé, rotfruktssufflé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1049 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 125 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas ägg > Äts ej

Så lagas suffléer > Äts ej

Så ugnslagas potatis > Äts ej

...

Skapat av
kryddan

Tillagning (1 tim )

Se film > klicka på "Home Cooking Adventure" under bilden.

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 200-220°C.
  3. Smöra ugnsfasta formar, även kanten. Strö insidan med skorpmjöl.
  4. Mosa potatisen väl. Riv ost. Finhacka gräslök. Separera äggula från äggvita (spar vitan). Blanda och smaksätt med salt och peppar.
  5. Värm upp smör och mjölk. Blanda med moset.
  6. Vispa äggvitan till fast skum (läs mer > Så vispas ägg). Vänd försiktigt ner vitan i smeten.
  7. Fyll formarna. Toppa med lite kajennpeppar. Sätt in i ugn tills sufflén puffat upp och fått fin färg (15+ minuter). Servera snarast.

Kockens kommentar

Potatissufflén i detta recept reser sig inte lika mycket som andra suffléer. Om smeten görs lösare och mer vispad äggvita tillsätts reser den sig mer. Variera med andra rotfrukter enligt eget önskemål. Läs mer > Så lagas sufflé.

Alternativ

Grönsakssufflé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem