
Potatissufflé, rotfruktssufflé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1049 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas ägg > Äts ej
Så lagas suffléer > Äts ej
Så ugnslagas potatis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
kryddan
Tillagning (1 tim )
Se film > klicka på "Home Cooking Adventure" under bilden.
- Skala och koka potatis.
- Sätt ugnen på 200-220°C.
- Smöra ugnsfasta formar, även kanten. Strö insidan med skorpmjöl.
- Mosa potatisen väl. Riv ost. Finhacka gräslök. Separera äggula från äggvita (spar vitan). Blanda och smaksätt med salt och peppar.
- Värm upp smör och mjölk. Blanda med moset.
- Vispa äggvitan till fast skum (läs mer > Så vispas ägg). Vänd försiktigt ner vitan i smeten.
- Fyll formarna. Toppa med lite kajennpeppar. Sätt in i ugn tills sufflén puffat upp och fått fin färg (15+ minuter). Servera snarast.