
Crêpes med karamelliserade calvadosäpplen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 8
Recept: 926 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 1.0 msk 6%
Vetemjöl 2.5 dl 57%
Smör smält 1.0 msk 10%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Smet: Vispa ägg och tillsätt mjölk, vatten, alkohol och socker. Vispa ner mjöl, lite i taget till en slät smet. Smält smör i pannan och vispa ner överskottet i smeten. Pannan är sedan infettad och behöver inget mer fett vid stekningen. Sila smeten om den inte är helt slät. Ställ smeten kallt i 2 timmar eller mer.
- Grädda tunna crêpes. Se recept > Crêpes fines sucrée via länk nedan. Vik dem två gånger till trekanter.