
Challah, vitt judiskt sabbatsbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 2643

GBR (GI) / port: 229
Recept: 5287 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så flätas vetedeg > Äts ej
Om challah > Äts ej
Om vitt matbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 2 tim )
Se film, klicka på "Pioner och bröd" under bilden.- Färsk jäst löses upp i lite ljummet vatten.
- Deg: Häll 1/4-del av mjölet i degblandare eller bunke. Tillsätt jäst, vatten, ägg, olja och honung under omblandning till kladdig smet. Tillsätt mer mjöl i omgångar och salt till en mjuk lös deg. Täck med duk och låt jäsa i 60 minuter.
- Riv: Häll ut degen på mjölat bord. Dela i två bitar (= antal bröd). Riv (knåda) degen väl (läs mer > Så knådas, rivs deg).
- Forma: Dela varje bröddeg i fyra bitar och rulla dem till långa korvar cirka 1½ centimeter tjocka. Forma 4-fläta av korvarna (läs mer > Så flätas vetedeg). Täck med duk och låt jäsa i 30-60 minuter.
- Förvärm ugnen på 190°C, för att bli riktigt varm.
- Garnering: Vispa ihop ägg, strösocker och lite olivolja. Pensla de färdigjästa bröden med blandningen och strö sedan över vallmofrön.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 min. Låt svalna på ett galler. Brödet bör ätas färskt.