Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 407
            Kcal / portion: 56
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg. Kan vara något kladdig.
 - Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till halvcentimeters tjocklek. Stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.
 - Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme. När kakan fått fin färg, efter 0,5–1 minuter, vänd och stek andra sidan tills de är genomgräddad och fått fin färg.
 - Låt kakorna svalna på galler.
 
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk