Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 407

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1686 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 60%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg. Kan vara något kladdig.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till halvcentimeters tjocklek. Stansa ut runda kakor med ett glas eller kakform.
- Stek kakorna i en torr stekpanna på medelvärme. När kakan fått fin färg, efter 0,5–1 minuter, vänd och stek andra sidan tills de är genomgräddad och fått fin färg.
- Låt kakorna svalna på galler.
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk