Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 474
            Kcal / portion: 64
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördeg > Äts ej
Om mördegskakor > Äts ej
Om rullade kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kungsörnen
Tillagning (45 min )
- Rosta havregrynen lätt i en torr stekpanna eller på plåt i ugn. Rör om ofta. De skall bara få en blekgul färg. Låt svalna. Alternativt använd havregrynen som de är.
 - Deg: Blanda mjöl med hjorthornssalt. Rör socker och smör poröst och vitt. Tillsätt havregryn och mjöl. Blanda till jämn det utan att överarbeta. Låt degen vila 10 minuter.
 - Förvärm ugnen på 150°C.
 - Rulla degen  fingertjock. Skär i bitar och rulla bollar. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda kakorna i mitten av ugn till ljusbruna, 20-30 minuter. De ska få lite färg och ha spruckit upp.
 - Ta ut och låt svalna på galler.
 - Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.
 
Kockens kommentar
Lite mald kardemumma ger lite pikant julsmak. Läs mer > Om rullade kakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk