Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 423
            Kcal / portion: 128
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas maränger > Äts ej
Macaron siliconplatta > Äts ej
Om mandelkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (1 tim 30 min )
- Mandel: Skålla mandeln och skala (se > Så skållar man). Skalad mandel finns att köpa i handeln.
 - Mal mandeln i mandelkvarn eller riv på rivjärn. Man kan också mixa den fint i en mixer, men då flyter kakorna ut mer under gräddningen.
 - Blanda florsocker och mandel.
 - Deg: Vispa äggvitor fast. Tillsätt strösockret lite i taget (läs mer > Så vispas ägg). Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
 - Spritsa eller klicka ut kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 minuter, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
 - Förvärm ugnen på 125°C.
 - Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakorna kallna.
 - Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
 - Vispa ner äggula, hallonsylt och hushållsfärg.
 - Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.
 
Kockens kommentar
Kakorna och kräm kan färgsättas på olika sätt med karamellfärg. Variera fyllningen med blåbär, pistage, saffran, choklad och annat efter eget tycke. Läs mer > Om makroner.Macarons, eller som de heter på svenska makroner, är en form av mandelkakor (läs mer > Om mandelkakor). Att få perfekta makroner är en ädel konst och ganska komplicerat. Jämför med recept > Macrons (makroner) på franskt vis.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk