Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om bandspagetti >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 761

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 20%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 315 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om bandspagetti > Äts ej

Om pasta > Äts ej

...

Tillagning

  • Riv parmesanost. Vispa rumsvarmt smör luftigt.
  • Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i pastan och stormkoka den enligt anvisning på förpackningen.
  • Lägg smöret i stor stekpanna på svag värme.
  • Lyft pastan ur kastrullen med en stektång och lägg i pannan (använd inte durkslag). Tillsätt ost och blanda. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskot. Servera genast.

Kockens kommentar

Rätten är namngiven efter Alfredo Di Lelio som tillagade den första gången 1892 i hans mammas restaurang. 1914 öppnade han sin egen restaurang "Alfredo" i centrala Rom, varifrån hans "maestosissime fettuccine all´Alfredo" blev vida känd, även om "smörpasta" redan tidigare fanns som rätt. Framför allt blev rätten känd för hans sätt att blanda och servera den vid bordet. På ett teatraliskt sätt liknande en dirigent, lyfte han upp pastan högt upp med guldbestick och lade över den på serveringsfat. Smart! Världsberömd och rik på en av de enklaste och billigaste rätter som finns. Klicka på Alfredo di Roma under bilden för att komma till restaurangens hemsida. Läs mer om fettucine > klicka på ingrediensen. Se film, klicka på > Om bandspagetti. 

Alternativ

Alfredo med grädde och smör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem