Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1
Recept: 561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lagerblad 1.0 blad 1%
Senapsfrö 0.5 tsk 2%
Ingefära färsk 10.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Rengör noga och koka (sterilisera) förvaringsburkar.
- Svamp: Rensa kantarellerna, som helst skall vara små och hela. Större kantareller skärs i mindre bitar.
- Koka upp vatten med salt. Lägg i svampen och låt koka upp på nytt. Häll sedan bort vattnet och låt svampen rinna av.
- Lag: Koka upp lag med ingredienser. Lägg i svampen och låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
- Värm upp förvaringsburkarna till exempel någon minut i mikro med lite vatten i burken. Sila lagen ner i burkarna och lägg i svampen. Låt svalna, stäng locket och förvara dem svalt och mörkt.
- Servera: Svampen blir bäst efter en veckas förvaring. Passar utmärkt till viltkött.