Syltade kantareller
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Lagerblad

1.0 

blad

Senapsfrö

0.5 

tsk

Ingefära färsk

10.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Syltade kantareller

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1

Recept: 561 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 90 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lagerblad 1.0 blad 1%

Senapsfrö 0.5 tsk 2%

Ingefära färsk 10.0 gram 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Rengör noga och koka (sterilisera) förvaringsburkar.
  2. Svamp: Rensa kantarellerna, som helst skall vara små och hela. Större kantareller skärs i mindre bitar.
  3. Koka upp vatten med salt. Lägg i svampen och låt koka upp på nytt. Häll sedan bort vattnet och låt svampen rinna av.
  4. Lag: Koka upp lag med ingredienser. Lägg i svampen och låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
  5. Värm upp förvaringsburkarna till exempel någon minut i mikro med lite vatten i burken. Sila lagen ner i burkarna och lägg i svampen. Låt svalna, stäng locket och förvara dem svalt och mörkt.
  6. Servera: Svampen blir bäst efter en veckas förvaring. Passar utmärkt till viltkött.

Kockens kommentar

Recept och bild från matexperten Anders Öhman. Klicka på länk under bild för att komma till hans hemsida.

Passar till

Rödvinsbräserad älgkalvbog

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem