Rödvinsbräserad älgkalvbog
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödvinsbräserad älgkalvbog

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3513 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 612 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Sylta: Syltade kantareller bör tillredas en vecka före måltiden. Se separat recept via länk nedan. 
  2. Förbered: Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skala morot, lök och vitlök. Skär i bitar.
  3. Rosta: Salta och peppra köttet och rosta av på galler i ugn på 200°C i 10-15 minuter tills köttet fått mörk gyllenbrun färg (alt. skär köttet i 4 cm bitar och bryn i smör och olja i en het panna).
  4. Bräsera: Lägg det rostade köttet i kastrull. Ta gärna med bogben om det finns. Tillsätt lök, morot, vitlök och kryddorna. Häll på vinet och täck med viltfond. Låt sjuda på svag värme under lock i 3-4 timmar eller tills köttet är helt mört.
  5. Potatis: Borsta ren mandelpotatisen och koka den försiktigt, den faller lätt sönder.  
  6. Sås: Lyft ur älgkalvbogen från spadet. Reducera (koka ner) till hälften. Smaka av med salt, timjan. Sila såsen i ny kastrull. Red med maizena för tjockare sås. Plocka köttet i grova bitar och lägg i.
  7. Lök: Skala och lättkoka löken. Låt svalna. Stek den i smör straxt före servering några minuter utan att bränna.
  8. Koka ihop kött och sås i cirka 5 minuter.
  9. Servera med smörstekt schalottenlök, mandelpotatispuré och syltade trattkantareller.

Kockens kommentar

Receptet hämtat från restaurang Lux Dag för Dag, som ligger på Lilla Essingen i Stockholm. Klicka på länken under bilden för att komma till deras hemsida. Det är en prisvärd restaurang med spännande och god mat (Kockskolans kommentar).

Passar till

Syltade kantareller

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem