Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3513 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sylta: Syltade kantareller bör tillredas en vecka före måltiden. Se separat recept via länk nedan.
- Förbered: Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skala morot, lök och vitlök. Skär i bitar.
- Rosta: Salta och peppra köttet och rosta av på galler i ugn på 200°C i 10-15 minuter tills köttet fått mörk gyllenbrun färg (alt. skär köttet i 4 cm bitar och bryn i smör och olja i en het panna).
- Bräsera: Lägg det rostade köttet i kastrull. Ta gärna med bogben om det finns. Tillsätt lök, morot, vitlök och kryddorna. Häll på vinet och täck med viltfond. Låt sjuda på svag värme under lock i 3-4 timmar eller tills köttet är helt mört.
- Potatis: Borsta ren mandelpotatisen och koka den försiktigt, den faller lätt sönder.
- Sås: Lyft ur älgkalvbogen från spadet. Reducera (koka ner) till hälften. Smaka av med salt, timjan. Sila såsen i ny kastrull. Red med maizena för tjockare sås. Plocka köttet i grova bitar och lägg i.
- Lök: Skala och lättkoka löken. Låt svalna. Stek den i smör straxt före servering några minuter utan att bränna.
- Koka ihop kött och sås i cirka 5 minuter.
- Servera med smörstekt schalottenlök, mandelpotatispuré och syltade trattkantareller.