
Triss i avokado: 2. Krämig avokado & blomkålssoppa med sesam och marinerade räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 305

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1219 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Skala räkorna.
- Marinera: Finhacka chili och koriander. Lägg i en bunke. Pressa ner limejuice. Tillsätt räkor olivolja, salt och svartpeppar. Blanda och låt stå och dra i kylen medans du gör soppan.
- Förbered soppa: Finhacka vitlök och schalottenlök. Dela upp blomkålen i mindre bitar.
- Tillaga: Hetta upp olivoljan i en kastrull på medelvärme. Fräs löken glansig och mjuk.
- Häll på kycklingfond och vatten. Lägg i blomkålsbuketterna och låt det stå och puttra i cirka 20 minuter, tills blomkålen nästan mjuknat.
- Tillsätt grädde och salt och svartpeppar. Låt småputtra i ytterligare 5-10 minuter. Dra kastrullen åt sidan.
- Mixa i avokadon.
- Droppa till sist i sesamoljan. Var försiktig, den har väldigt kraftfull smak. Börja med ett par droppar och smaka dig fram. Sesamen ska endast kännas i bakgrunden, inte ta överhanden.
- Servera soppan toppad med de marinerade räkorna.
Kockens kommentar
"Triss i avokado" är en avancerad rätt för finsmakare som består av tre delar. Se övriga två via länk nedan. Var ute i god tid. Rätterna tillsammans tar cirka 2 timmar att tillaga, dessutom tillkommer väntetid med ett par-tre timmar.Alla tre delarna tillsammans, som på bilden, är en mäktig förrätt likvärdig med en hel måltid. Portionsvikt 473 gram med en kalorimängd av 861 Kcal. "Trissen" kan med fördel serveras var för sig som en förrätt. Eller så äter man den som en elegant måltid.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)