Triss i avokado: 3. Avokadopannacotta smaksatt med stjärnanis & syrlig blåbärssnaps ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

1.0 

dl

Farinsocker

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Triss i avokado: 3. Avokadopannacotta smaksatt med stjärnanis & syrlig blåbärssnaps ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1478 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 19%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 154 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 1.0 dl 0%

Farinsocker 2.0 msk 6%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

...

Skapat av
PappaKock

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Pannacotta: Lägg gelantin i blöt. Krossa stjärnanis.
  2. Koka upp grädde, strösocker och stjärnanisen. När det börjar börjar bubbla, dra kastrullen åt sidan och låt stå och dra så att stjärnanisen ger smak.
  3. Sila av stjärnanisen. Rör i gelatinet.
  4. Skala avokado och mixa ner i pannacottan.
  5. Häll i portionsformar och låt stå i kylen i cirka 3 timmar.
  6. Krossa rosepepparkornen.
  7. Blåbärssnaps: Koka upp blåbären med lika delar vatten och farinsockret.
  8. Mixa den slät och slå på vinägern.
  9. Servera: Häll upp blåbärssoppan i snapsglas. Garnera pannacottan med rosepepperkorn.

Kockens kommentar

"Triss i avokado" är en avancerad rätt för finsmakare som består av tre delar. Se övriga två via länk nedan. Var ute i god tid. Rätterna tillsammans tar cirka 2 timmar att tillaga, dessutom tillkommer väntetid med ett par-tre timmar.

Alla tre delarna tillsammans, som på bilden, är en mäktig förrätt likvärdig med en hel måltid. Portionsvikt 473 gram med en kalorimängd av 861 Kcal. "Trissen" kan med fördel serveras var för sig som en förrätt. Eller så äter man den som en elegant måltid.

Triss i avokado

Citruskryddad avokadoterrin

Krämig avokadosoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem