Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas biff >

 

 

Om rumstemperering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 395 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas biff > Äts ej

Om rumstemperering > Äts ej

...

Skapat av
Scan

Tillagning

  1. Rumstemperera köttet i god tid. Det tar cirka 4 timmar för 1 kilo och 8 timmar om 2 kilo. Kylskåpskallt kött tar närmare 1 timme extra tillagningstid.
  2. Sätt ugnen på125°C.
  3. Bryn köttet i smör i het stekpanna. Salta.
  4. Gnid in köttet med pressad vitlök.
  5. Lägg över i ugnssäker form. Stek till önskad kärntemperatur (se nedan).
  6. Tillagningstid: Det tar 40-60 minuter per kilo förutsatt att köttet innan tillagning rums­tempererats (läs mer > Om rumstemperering). Tillagningstider se > Så ugnslagas biff.
  7. Ta ut och låt vila 20 minuter.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem