
Kycklingägg till påsk (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Hårdkoka ägg. Låt kallna.
- Skär av toppen 1 centimeter tjock och botten (så att den kan stå. Gröp ur gulan försiktigt.
- Blanda gulan med majonnäs, senap och salt.
- Häll smeten i en sprits och fyll ägget med smeten och 2 centimeter ovanför med plats för att skapa ansikten. Lägg på äggtoppen.
- Skär ut näsa och fötter av morot. Sätt dit dem och två ögon av pepparkorn (eller av svarta oliver).
- Ställ dem kallt innan servering.