Kycklingägg till påsk (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Spritsverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingägg till påsk (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 116 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Spritsverktyg > Äts ej

...

Skapat av
Brandy Milloy

Tillagning

  1. Hårdkoka ägg. Låt kallna.
  2. Skär av toppen 1 centimeter tjock och botten (så att den kan stå. Gröp ur gulan försiktigt.
  3. Blanda gulan med majonnäs, senap och salt.
  4. Häll smeten i en sprits och fyll ägget med smeten och 2 centimeter ovanför med plats för att skapa ansikten. Lägg på äggtoppen.
  5. Skär ut näsa och fötter av morot. Sätt dit dem och två ögon av pepparkorn (eller av svarta oliver).
  6. Ställ dem kallt innan servering.

Kockens kommentar

Observera att majonnäsen sjunker ihop om de får stå framme i värmen för länge (som på bilden).

Passar till

Hemlagad majonnäs

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem