
Beurre citron, smörsås med citron
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 47%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Julia Child
Tillagning (20 min )
- Skär smöret i bitar. Pressa citron.
- Reducera: Värm upp fond och citronjuice i kastrull och låt det koka ett par-tre minuter.
- Montera: Vispa ner smör klickvis. När smöret inkorporerats väl i vätskan tillsätts nästa smörbit och så vidare. Smaka av med salt och peppar.
- Passar främst till fisk och grönsaker.
Kockens kommentar
Detta är en variant av Beurre blanc. Såsen passar väl till stekt eller kokt fisk, sparris och andra primörer, blomkål och broccoli. Med äggulor blir det samma sak som hollandaise (se recept > Beurre citroné), Läs mer > Om smörsåser.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)