Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 543
            Kcal / portion: 539
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 60%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om hollandaisesåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "CusineAZ" under bilden.- Vattenbad: Koka upp vatten i vattenbadskastrull. Låt sedan kastrullvattnet sjuda på svag värme (läs mer > Värma i vattenbad). Skär smöret i bitar.
 - Knäck ägg och lägg gulorna i kastrullen. Tillsätt kallt vatten och pressad citronsaft. Vispa samman till jämn smet. Smeten bör hålla en temperatur på 40-50°C under tillredningen.
 - Montera: Tillsätt smör klickvis. En klick i taget och se till att smöret rörs ut ordentligt i smeten innan nästa klick tillsätts. Smaka av med salt och peppar.
 
Kockens kommentar
Detta recept är detsamma som en hollandaisesås som också är en smörsås (se dito recept). Läs mer > Om hollandaisesåser.Alternativ
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)