
Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 543

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 60%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om hollandaisesåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "CusineAZ" under bilden.- Vattenbad: Koka upp vatten i vattenbadskastrull. Låt sedan kastrullvattnet sjuda på svag värme (läs mer > Värma i vattenbad). Skär smöret i bitar.
- Knäck ägg och lägg gulorna i kastrullen. Tillsätt kallt vatten och pressad citronsaft. Vispa samman till jämn smet. Smeten bör hålla en temperatur på 40-50°C under tillredningen.
- Montera: Tillsätt smör klickvis. En klick i taget och se till att smöret rörs ut ordentligt i smeten innan nästa klick tillsätts. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Detta recept är detsamma som en hollandaisesås som också är en smörsås (se dito recept). Läs mer > Om hollandaisesåser.Alternativ
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)