
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 875

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3498 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas oxbringa > Äts ej
Så kokas nötstek > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (30 min )
Salta biten är klassisk restmat från tidigare måltid på kokt rimmad oxbringa (se dito recept).
- Skala och koka potatis i buljong från koket av oxbringan, eller tillsätt lite koncentrerad kalvfond i kokvattnet.
- Skiva och värm upp tidigare kokt rimmad oxbringa i buljongspad från koket.
- Grovhacka persilja. För dekorativ verkan kan moroten från oxbringkoket fintärnas.
- Lägg upp köttskivor med potatis. Garnera med persilja och morot. Servera med senap.
Kockens kommentar
På den gamla goda tiden var Salta biten en uppskattad söndagsfrukosträtt av gubbarna på Operakällaren i Stockholm. Impotatis = potatis kokt i buljong från köttkoket. Läs mer > Så kokas oxbringa. Se recept via länk nedan. Färdigkokt rimmad oxbringa finns att köpa konserverad på burk och brukar då kallas "Salta biten".