
Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1536 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas bräss > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Så stuvar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Skär den kokta brässen i små bitar.
- Fräs upp smör i stekkastrull och låt tärningarna "svettas" några minuter utan att vidbrännas.
- Tillsätt vispgrädde och låt småkoka under omrörning tills lagom tjock sås. Smaka av med kryddor, eventuellt också med sherry.
Kockens kommentar
Om mindre fet grädde används behövs tillsats av lite vetemjöl. Strö i så fall lite mjöl över brässen innan grädden tillsätts och rör om försiktigt. Receptet hämtat från Tore Wretmans kokbok Meny.