
Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så förväller man > Äts ej
Platå (traktörpanna) > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Krydda brässen och rulla den i mjöl. Skaka av. Skiva lök och morot.
- Hetta upp smör i en platå (traktörpanna). Lägg i lök, morot, lagerblad, timjan och brässen. Lättstek tills brässen fått lite färg.
- Häll över konjak och madeira. Tänd på och låt brinna ut.
- Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt bräsera under lock på svag värme i 15-20 minuter.
- Tillbehör: Helstek under tiden champinjoner i smör. Salta och peppra.
- Lägg över brässen i eldfast form. Tillsätt champinjonerna. Håll anrättningen varm.
- Sås: Montera med lite smör (rör ner kallt smör klickvis). Smaka av. Häll såsen över brässen. Servera.
Kockens kommentar
Receptet hämtat från Tore Wretmans kokbok Meny.