Fläskkotlett i senap- och dragonsås med klyftpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskkotlett i senap- och dragonsås med klyftpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2441 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 378 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Oatly

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Tvätta eller skala potatis. Skär i klyftor.
  2. Bred ut potatisen i en långpanna. Ringla över olivolja. Smula över flingsalt. Tillaga potatisklyftorna i ugnen cirka 25 minuter tills de har fått färg. Ta ut och rör om någon gång.
  3. Torka av fläskkotletter. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd fläskkotletterna i blandningen. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kotletterna 1-2 minuter på varje sida.
  4. Häll över Oatly iMat och vatten. Tillsätt dragon samt senap. Rör om. Häll eventuellt på lite mer vatten om såsen blir för tjock. Lägg på lock om du har det. Småkoka fläskkotletterna i cirka 5 minuter.
  5. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Servera kotletterna med klyftpotatis och en god sallad.

Kockens kommentar

Senap och dragon är en fantastisk kombination. Såsen passar även bra till kyckling eller fläskfilé.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem