Rosmarinstekt lammytterfilé med vinägrettpotatis och sockerärtscreme
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas lammfilé >

 

 

Mandolin >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rosmarinstekt lammytterfilé med vinägrettpotatis och sockerärtscreme

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 457

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1829 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 308 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammfilé > Äts ej

Mandolin > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vinägrettpotatis: Skölj och borsta potatisen väl. Skär med kniv i mycket tunna skivor, eller använd mandolin. Skala och krossa vitlök. Blanda med olja, vinäger, timjan, salt och peppar i en bunke. Lägg i smord ugnssäker form. Klicka över lite smör. Stek potatisen mjuk i ugnen i 30 minuter.
  3. Kött: Låt köttet rumstempereras. Putsa och skär lammfilén i portionsbitar. Salta, peppra och gnid in dem med rosmarin. Bryn köttet runtom i het stekpanna med smör. Sätt in en termometer. 
  4. Efterstek köttet under lock till önskad kärntemperatur 55-65°C. Det tar 10-20 minuter.
  5. Crème: Koka sockerärter några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa ärterna. Tillsätt ricottaost. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skär lammbitarna i skivor. Servera med vinägrettpotatisen och sockerärtscrèmen.

Kockens kommentar

 Receptet hämtat från Scan.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem