Biffig macka med pepprig äppelcrème
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så grillas biff >

 

 

Så pannsteks biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Biffig macka med pepprig äppelcrème

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 25

Recept: 2235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 324 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas biff > Äts ej

Så pannsteks biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

...

Skapat av
Scan

Tillagning (15 min )

  1. Grilla kött 5-10 cm över glöd 2-3 minuter på varje sida eller stek i stekpanna.
  2. Skala och grovriv äpple. Blanda äpple, pepparrot, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva saltgurka och biffen på längden. Dela bröd.
  4. Lägg hälften av äpple- och pepparrotscrèmen på undre brödhalvorna. Fördela gurkskivorna ovanpå. Toppa med ärtskott. Lägg på köttet, resten av crèmen och brödlocket.

Kockens kommentar

Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > Biff, ryggbiff). Biffen i livsmedels­butiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastför­packningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem