Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1702 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 12%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Lägg trägrillspett i kallt vatten cirka 15 minuter. Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå cirka 5 minuter och svälla.
- Tillsätt köttfärs och kryddor. Arbeta till en smidig färs. Forma färsen till långsmala bullar. Trä upp på grillspetten. Pensla med olja. Grilla i ugn, på utegrill eller i grillpanna, cirka 4 minuter per sida.
- Skala och strimla rödlök. Skölj, halvera och skär gurka i halvmånar. Hacka mynta. Blanda lök, gurka och mynta i en skål.
- Vispa ihop citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
- Servera färskebaben med myntasallad, klyftpotatis och eventuellt en klick matlagningsyoghurt.