Färskebab med myntasallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om kebab >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färskebab med myntasallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1702 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 256 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kebab > Äts ej

...

Skapat av
Kockens

Tillagning (30 min )

  1. Lägg trägrillspett i kallt vatten cirka 15 minuter. Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå cirka 5 minuter och svälla.
  2. Tillsätt köttfärs och kryddor. Arbeta till en smidig färs. Forma färsen till långsmala bullar. Trä upp på grillspetten. Pensla med olja. Grilla i ugn, på utegrill eller i grillpanna, cirka 4 minuter per sida.
  3. Skala och strimla rödlök. Skölj, halvera och skär gurka i halvmånar. Hacka mynta. Blanda lök, gurka och mynta i en skål.
  4. Vispa ihop citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
  5. Servera färskebaben med myntasallad, klyftpotatis och eventuellt en klick matlagningsyoghurt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem