
Tabbouleh, libanesisk persiljesallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1757 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Fintärna tomat och gurka. Strimla lök. Hacka persilja och mynta.
- Blanda pressad citron med olivolja.
- Blanda bulgur med tomat, gurka, persilja och mynta. Tillsätt dressingen. Salta och peppra. Låt gärna stå i kylen en tid, den smakar bättre då.
Kockens kommentar
Servera som ensamrätt tillsammans med (pita)bröd, som tillbehör, som en del av buffébordet eller som mezze.
Tabbouleh (arabiska) är en klassisk libanesisk (levantinsk) persiljesallad bestående av finhackade tomater och lök, kokt bulgur, hackad persilja och mynta, som smaksätts med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Det finns regionala varianter, till exempel kan gurka ingå. Benämns i Frankrike "taboulé". Tabbûle kommer från arabiskans tâbil, med innebörd smaksatt eller "dip". Se recept > Tabbouleh.
Levantin = är en arabisk dialekt med ursprung i Syrien, som även talas i Libanon, Palestina, Jordanien och östra Turkiet.