Musselpaj med vitlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Musselpaj med vitlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 587

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 295 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Abba

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och kylskåpskallt smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Förgrädda: Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 12-15 minuter.
  4. Fyllning: Låt musslorna rinna av. Finhacka vitlök och persilja och fräs i smör. Tillsätt musslorna och fräs ytterligare i någon minut. Lägg musselblandningen i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över musselblandningen.
  6. Grädda pajen färdig i cirka 15-20 minuter, eller tills dess att fyllningen har stannat och fått lite färg.
  7. Pajen kan serveras både varm och kall och är god med en grönsallad till.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem