Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 199
            Kcal / portion: 587
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Blanda mjöl och kylskåpskallt smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt i minst 30 minuter.
 - Sätt ugnen på 225°C.
 - Förgrädda: Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 12-15 minuter.
 - Fyllning: Låt musslorna rinna av. Finhacka vitlök och persilja och fräs i smör. Tillsätt musslorna och fräs ytterligare i någon minut. Lägg musselblandningen i pajskalet.
 - Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över musselblandningen.
 - Grädda pajen färdig i cirka 15-20 minuter, eller tills dess att fyllningen har stannat och fått lite färg.
 - Pajen kan serveras både varm och kall och är god med en grönsallad till.