Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1214 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på grilläge 225°C.
- Hacka vitlök och citronmeliss. Blanda med olja. Tillsätt salt och peppar. Lägg i räkorna i marinaden. Låt stå cirka 2 minuter.
- Dela serranoskinka i halvor så det blir lika många avlånga remsor som räkor. Linda in varje räka i en skinkremsa. Trä upp på spetten.
- Lägg spetten på galler med en vattenfylld långpanna under. Grilla räkorna tills de blivit rosa, cirka 5 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
- Servera med en klick sweet chilisås och citronmeliss som dekor.