Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor. Salta på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt med hög kant. Pensla med olivolja.
- Skär fetost i 1 cm tjocka skivor. Lägg över auberginen.
- Lägg soltorkade tomater, vitlöksklyftor, fänkålsfrön, paprikapulver, kajennpeppar och honung i en matberedare eller mixer. Starta mixern. Droppa i olivolja medan maskinen är i gång.
- Tillsätt tomater och oliver. Kör hastigt till en grov konsistens med ordentliga bitar. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över fetaosten. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
- Strö på hackad persilja. Servera med råris och en grönsallad.