Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 1008

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4032 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Ulrika
Tillagning
- Skär gurka och morot i små tärningar. Skala och finhacka rödlök. Dela, kärna ur och hacka tomat.
- Blanda allt med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Strö på koriander. Blanda väl. Låt stå i kylen en timme innan servering.
- Stöt nejlika i en mortel. Skala och skiva lök till riset. Hetta upp en kastrull med rapsolja. Fräs löken några minuter.
- Tillsätt kummin, kanelstång, kardemumma, nejlika, gurkmeja, saffran och pressad vitlök. Låt steka någon minut. Häll i ris och vatten. Låt koka cirka 20 minuter. Blanda i hackade pistagenötter och russin.
- Riv squash och lök grovt. Hacka chili fint. Blanda alla ingredienser till bollarna till en färs. Smaka av med salt och peppar.
- Forma till bollar. Stek eller fritera i rapsolja några minuter tills de blir gyllenbruna. Servera med saffransris och en klick raita.
Kockens kommentar
Kockskolans kommentar: GBR 16 = Extremt högt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.