Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lottas parmigiana di melanzane (LCHF-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2746 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 780 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

...

Skapat av
LCHF för tjejer

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skala och skiva auberine i ½ cm tjocka skivor. Salta rikligt. Lägg i durkslag under tyngd. Låt stå drygt 30 minuter.
  2. Gör under tiden tomatsås. Skala och finhacka lök och vitlök. Täck botten av en gryta med olivolja. Stek lök och vitlök långsamt så att de mjuknar.
  3. Tillsätt tomater, ta inte all juice i burken. Tillsätt kryddgrönt. Salta försiktigt. Låt såsen koka ihop sa att den blir ganska tjock.
  4. Ta upp aubergineskivorna ur durkslaget. Krama ur vätskan. Torka med handduk.
  5. Ta fram en rymlig eldfast form. Bred ut en aning tomatsås på botten. Täck med ett lager aubergin och grovtärnad mozzarella. Strö rikligt med parmesan över. Täck med skinka. Fortsätt på samma sätt i 2-3 lager. Överst extra rikligt med ost.
  6. Grädda cirka 1 timme. Servera varm eller ljummen.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem