Blomkål polonaise (LCHF-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blomkål polonaise (LCHF-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 563 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

...

Skapat av
LCHF för tjejer

Tillagning

  1. Hårdkoka ägg, cirka 8 minuter. Skala och grovhacka. Tärna bacon. Finhacka paprika i samma storlek. Ansa blomkål.
  2. Koka blomkålen ätmjuk i lättsaltat vatten utan att det faller sönder 3-5 minuter.
  3. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Vänta tills det är ljust nötbrunt. Stek bacon. Därefter paprika. Tillsätt äggen. Låt svänga runt utan att äggen blir för sönderhackade.
  4. Slå det varma hacket över den fortfarnde varma blomkålen. Strö på kryddgrönt (t.ex. oregano eller koriander). Anvsluta med nymald peppar och flingsalt.

Kockens kommentar

Kokboken "LCHF för tjejer" är en opportunistisk kokbok med föga koppling till LCHF-ideologin skriven i en tid när LCHF var på modet. LCHF är i sig en "mumbo-jumbo"-filosofi utan saklig grund. När metoden fungerar ur bantnings­synpukt beror det på små portioner och/eller lågkaloriingrenser som i detta recept. Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem