Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Hårdkoka ägg, cirka 8 minuter. Skala och grovhacka. Tärna bacon. Finhacka paprika i samma storlek. Ansa blomkål.
- Koka blomkålen ätmjuk i lättsaltat vatten utan att det faller sönder 3-5 minuter.
- Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Vänta tills det är ljust nötbrunt. Stek bacon. Därefter paprika. Tillsätt äggen. Låt svänga runt utan att äggen blir för sönderhackade.
- Slå det varma hacket över den fortfarnde varma blomkålen. Strö på kryddgrönt (t.ex. oregano eller koriander). Anvsluta med nymald peppar och flingsalt.