
Caesarsallad med marinerad grillad kycklingfilé (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3029 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 16%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Vispa ihop kryddor och yoghurt. Fördela marinaden över kyckling. Låt stå kallt och dra minst 1 timme, gärna längre.
- Sätt ugnen på 200ºC. Grovriv parmesan. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut små högar av ost med ordentliga avstånd emellan. Grädda i ugnen tills osten är helt smält och har fått fin färg, 6-8 minuter.
- Tänd grillen. Grilla kycklingen på låg värme 20-25 minuter tills köttet är genomstekt.
- Riv sallad i mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Lägg i salladsslunga eller klappa dem torra på papper eller handduk. Lägg bladen i plastpåse i kylen så blir de extra krispiga.
- Pressa vitlök. Rör till ett fint mos. Mosa också eventuellt en burk sardeller. Koka ägg 30 sekunder. Vispa ihop till en slät smet. Rör ner citronjuice och Worcestershiresås.
- Tillsätt olja droppvis under ständig vispning till en slät, krämig majonnäsliknande sås.
- Vänd ihop sås och sallad. Toppa med parmesanchips och kyckling. Servera med tomater och broccoli.