
Favoritomelett med svamp och färsk bladspenat (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1809 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Ansa svamp. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i rejält med smör på medelgod värme. Stek tills svampen släppt ifrån sig vätska och pannan ser torr ut. Krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop ägg, crème fraiche och eventuell ost. Rör ner spenat. Eller lägg ner spenaten direkt i pannan.
- Slå äggsmeten över svampen. Låt stelna på svag värme, cirka 15 minuter. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.