
Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1402 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 15%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om chilipasta > Äts ej
Så lagas fläskkarré > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Santa Maria
Tillagning
- Sätt ugnen på 120°C.
- Skär kött i 3 centimeter stora bitar. Skala och pressa vitlöken. Gnid in kryddorna i köttet.
- Slå in allt i rikligt med alminiumfolie. Tillaga i ugn cirka 4 timmar.
- Servera med ananas, sallad, tortilla och salsa.
Kockens kommentar
Carnitas ("lilla kött", spa. carne = kött) är en mexikansk maträtt med ursprung från delstaten Michoacán. Vanligtvis fläskkött gärna serverad med hackad lök, salsa, guacamole, tortillas och bönor. Chipotle är rökt chilifrukt. Läs mer > Om chilipasta.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv