Carnitas, fläskkarré på mexikanskt vis
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 241
            Kcal / portion: 350
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1402 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 15%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om chilipasta > Äts ej
Så lagas fläskkarré > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Santa Maria
Tillagning
- Sätt ugnen på 120°C.
 - Skär kött i 3 centimeter stora bitar. Skala och pressa vitlöken. Gnid in kryddorna i köttet.
 - Slå in allt i rikligt med alminiumfolie. Tillaga i ugn cirka 4 timmar.
 - Servera med ananas, sallad, tortilla och salsa.
 
Kockens kommentar
Carnitas ("lilla kött", spa. carne = kött) är en mexikansk maträtt med ursprung från delstaten Michoacán. Vanligtvis fläskkött gärna serverad med hackad lök, salsa, guacamole, tortillas och bönor. Chipotle är rökt chilifrukt. Läs mer > Om chilipasta.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv