Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Ångbehållare till grill >

 

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Beer Can Chicken, ölkyckling på burk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 936

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3743 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 19%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 355 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Ångbehållare till grill > Äts ej

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Santa Maria

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. För ändamålet krävs en stor utegrill. Tänd grillen med briketter. När fin glöd uppnåtts, maka på briketterna åt ena sidan för att ge indirekt värme.
  2. Krydda kyckling med BBQ Rub Herbs både inuti och utanpå. Ställ åt sidan.
  3. Grilla: När glöden är bra, öppna en ölburk. Grilltemperaturen skall vara cirka 200°C. Drick ett par klunkar. Trä kycklingen över ölburken så den "sitter" över burken. Ställ den i en ugnsfast form. Placera på gallret vid sidan om glöden, lägg över locket på grillen. Vrid kycklingen flera gånger under stektiden för jämn värmespridning.
  4. Pensla kycklingen med American BBQ Sauce när cirka 10 minuter återstår av grilltiden. Kycklingen är färdig efter cirka 1 timme, när köttsaften är klar, inte rosa och kycklingens kärntemperatur uppnår 82°C. Ta bort ölburken. Skär upp kycklingen i mindre bitar innan servering.
  5. Sallad: Bryt sallad i grova bitar. Strimla selleri och salladslök. Lägg i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla över salladen. Smula över blåmögelost och valnötter precis innan servering.

Kockens kommentar

En amerikansk klassiker som inte lämnar någon besviken. Ångan från ölen gör kycklingen riktigt saftig och god. Se film > Så grillas kyckling.

Såsalternativ

Sauce Diable, pepparstark djävulssås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem