
Dillstekta lammfärsbiffar med potatis- och gurksallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2307 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gurka 0.5 styck 1%
Salt 2.0 tsk 0%
Citron juice+skal 0.5 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Svenskt kött
Tillagning (30 min )
- Potatissallad: Förväll sockerärtor och vaxbönor (koka upp och skölj sedan av i kallt vatten). Blanda yoghurt, senap, salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker i yougturtsåsen.
- Gurksallad: Halvera gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skala och skiva. Strö salt över. Tillsätt citronskal och -saft. Ställ kallt cirka 30 minuter.
- Lammfärsbiffar: Skala och hacka lök. Riv potatis. Hacka dill. Blanda lök, potatis och kryddor. Tillsätt färs och finhackad dill. Forma till portionsbiffar. Stek i matfett. Vänd i grovhackad dill.