Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cocktailtomater

12.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomat- och vitlöksbräserad fläskfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1533 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 431 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Cocktailtomater 12.0 styck 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Olivolja 2.0 msk 15%

...

Skapat av
Skånemejerier

Tillagning

  1. Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Tärna tomater med skal och kärnhus.
  2. Lägg morot, selleri, lök och vitlök i en gryta. Häll på olivolja. Låt det fräsa under omrörning i 1-2 minuter. Lägg tomaterna i grytan. Tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
  3. Dela fläskfilé i portionsbitar. Bryn gyllenbruna i smör. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock. Låt det hela koka på svag värme i cirka 30 minuter, fläskfiléns kärntemperatur ska bli 65°C.
  4. Ta upp fläskfilén. Skiva i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
  5. Hit kan man förbereda. Sedan värma i cirka 25 minuter i 120°C varm ugn, är grytan kylskåpskall tar det cirka 45 minuter.
  6. Baka cocktailtomater i 200°C varm ugn crka 5 minuter. Servera dem kalla som garnering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem