Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Olivolja 2.0 msk 15%
...
![]()
Skapat av
Skånemejerier
Tillagning
- Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Tärna tomater med skal och kärnhus.
- Lägg morot, selleri, lök och vitlök i en gryta. Häll på olivolja. Låt det fräsa under omrörning i 1-2 minuter. Lägg tomaterna i grytan. Tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
- Dela fläskfilé i portionsbitar. Bryn gyllenbruna i smör. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock. Låt det hela koka på svag värme i cirka 30 minuter, fläskfiléns kärntemperatur ska bli 65°C.
- Ta upp fläskfilén. Skiva i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
- Hit kan man förbereda. Sedan värma i cirka 25 minuter i 120°C varm ugn, är grytan kylskåpskall tar det cirka 45 minuter.
- Baka cocktailtomater i 200°C varm ugn crka 5 minuter. Servera dem kalla som garnering.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv