Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 89
            Kcal / portion: 383
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1533 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Olivolja 2.0 msk 15%
...
![]()
Skapat av
Skånemejerier
Tillagning
- Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Tärna tomater med skal och kärnhus.
 - Lägg morot, selleri, lök och vitlök i en gryta. Häll på olivolja. Låt det fräsa under omrörning i 1-2 minuter. Lägg tomaterna i grytan. Tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
 - Dela fläskfilé i portionsbitar. Bryn gyllenbruna i smör. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock. Låt det hela koka på svag värme i cirka 30 minuter, fläskfiléns kärntemperatur ska bli 65°C.
 - Ta upp fläskfilén. Skiva i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
 - Hit kan man förbereda. Sedan värma i cirka 25 minuter i 120°C varm ugn, är grytan kylskåpskall tar det cirka 45 minuter.
 - Baka cocktailtomater i 200°C varm ugn crka 5 minuter. Servera dem kalla som garnering.
 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv