Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 0
Recept: 508 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Marinad: Skär fläskfilé i kuber. Rör ihop yoghurt, apelsinjuice och kryddor i en medelstor skål. Lägg i fläskfilékuberna. Rör om. Täck över skålen. Ställ in i kylskåp 4-24 timmar (ju längre desto mer smak).
- Dag 2: Tänd grillen. Lägg grillspett i blöt. Ta ur fläskfilén ur skålen. Torka av försiktigt med hushållspapper. Trä köttet på spetten.
- Grilla över mediumvarm utomhusgrill eller i ugn (alt. stek i grillpanna). Rotera spetten tills dess köttet fått en fin, gyllenbrun färg. Servera rykande heta.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv