Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 142
            Kcal / portion: 778
            GBR (GI) / port: 17
Recept: 2335 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om chilisåser > Äts ej
Om fettreduktion > Äts ej
Om kimchi > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
 - Glaze: Finhacka chili. Blanda ketchup, soja, ostronsås, sweet chilisås och chili till en glaze. Pensla på köttet.
 - Ugnslaga: Sätt in i ugnen 1-1,5 timmar. Tag ut och pensla med glaze några gånger.
 - Koka samtidigt ris enligt anvisning på förpackning.
 - Servera med kimchi.
 
Kockens kommentar
Läs mer om kimchi, klicka på ingrediensen. Hemlagad kimchi, se recept via länk nedan.Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv